Bild på Uje Brandelius Motivationsdagen

Uje Brandelius

VAD DU MÅSTE - OCH INTE MÅSTE - HINNA INNAN DU DÖR
– Om att få ett Parkinson-besked mitt i livet

Artisten och journalisten Uje Brandelius är 46 år och bor i Bredäng med sin sambo och tre barn. Under våren har han spelat sin gripande föreställning ”Spring Uje, spring” för utsålda hus på Södra Teatern i Stockholm. I höst åker han ut på efterfrågad Sverigeturné med samma uppsättning.

Föreställningen kom till då Uje, en småbarnsfar mitt i livet, fick beskedet att han drabbats av den obotliga sjukdomen Parkinson. På ett modigt och ärligt sätt låter Uje sin publik ta del av de främmande frågeställningar, prioriteringar och livsval han plötsligt ställts inför. Han ger oss en inblick i när livet tar vändningar du inte kunde föreställa dig. Om vad du måste hinna innan du dör. Om vad du inte måste hinna. Det är brännande frågor som dessa som hans föreläsning på Motivationsdagen kommer att handla om. Vad gör man när man känner att ens dagar är räknade? Hur prioriterar man? Vad blir viktigt?

Sagt om Ujes föreställning ”Spring Uje, spring”:

”Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (…) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.”
- Henrik Schyffert

"Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.” – Po Tidholm i Dagens Nyheter

Lyssna på Uje på Spotify

Uje Brandelius får Taubestipendium​

”Jag kände att mina dagar var räknade. Det blev så jävla viktigt att prioritera” – intervju i Dagens Nyheter

Uje i intervju med TV 4:as Jesper Börjesson

 


Motivationsdagen snabbhetspremie

Boka tidigt – få snabbhetspremie

Pryd hemmet med sådant som man sällan unnar sig annars! Bokar du din plats senast den 29 september får du L:A Brukets fullsize tvål (450 ml) och diskmedel (500 ml), utan kostnad. Väldoftande, milda produkter med högkvalitativa ingredienser och välgörande eteriska oljor. 

* Snabbhetspremien delas ut vid arrangemangstillfället.

Grupprabatt Motivationsdagen

Pris: 2 990 kr + moms

Dela upplevelsen med dina kollegor!
–  Gå 5 betala för 4 
–  Är ni 20 eller fler? Ta kontakt för ännu generösare rabatter.

Välj stad:  Stockholm • Göteborg  Malmö

Boka idag