Bild på Helena Bergström Motivationsdagen

Helena Bergström 

FRÅN ATT LEDAS TILL ATT LEDA 
– Våga ta ett tydligt och ansvarfullt ledarskap 

Helena Bergström är en av våra mest folkkära skådespelerskor. Men efter 25 år på scen och ett 30-tal filmhuvudroller gick hon in i en helt ny roll – kanske den svåraste någonsin – rollen som regissör, och därmed chef. Ledarskapet har gett Helena en mängd insikter som hon generöst delar med sig av i sin tänkvärda föreläsning.

Efter att ha regisserat två långfilmer antog hon även utmaningen att regissera teater, i och med August Strindbergs ”Fröken Julie” på Stockholms Stadsteater. "Det var en hisnande känsla när jag för första gången insåg vilken enorm makt jag har som regissör. Men det var inte makten i sig som lockade i ledarskapet utan att få arbeta med helheten. Och att få uttrycka sig genom andra snarare än att själv exponeras. För egen del avskyr jag chefer som inte vågar ta beslut. Därför bestämde jag mig för att ta beslut – hela tiden. Bättre fel beslut än inget beslut alls."

Som regissör har hon tagit steget från utsatt medarbetare till chef med makt. Men utsattheten finns kvar. "Det var faktiskt först i efterhand som jag insåg vilken risk jag tog. Det finns så många i branschen som önskar en åt helvete. Det går inte att tänka på det. Då skulle jag aldrig ha vågat. Jag väljer att ta smällarna i efterhand om de kommer. Jag har aldrig varit lyckligare än nu. Jag har hittat ett hem till. Det är en lycka att få tänka hela tankar. Som skådespelerska står jag för en liten tårtbit. Som regissör får jag baka hela tårtan. Nu får jag göra båda delarna."


Motivationsdagen citat

Sagt om Motivationsdagen

"Jag önskar att all personal som vill skulle ha samma förmån som jag att få gå på en motivationsdag. Det var verkligen en fantastisk dag!"

"Otroligt inspirerande! Fantastisk mångfald bland föreläsarna och deras utgångspunkter!"

"Har varit på många motivationsdagar och det här är den bästa jag varit på"

Grupprabatt Motivationsdagen

Dela upplevelsen med dina kollegor!

–  Gå 5 betala för 4 
–  Är ni 20 eller fler? Ta kontakt för ännu generösare rabatter.

Välj stad:  Stockholm • Göteborg  Malmö

Boka idag